zwanger – moeder

Eén op de tien vrouwen krijgt tijdens, of na, haar zwangerschap te maken met sombere of zelfs depressieve gevoelens. Veel vrouwen drukken deze gevoelens weg. Het zal je niet verbazen dat je op een later moment in je leven weer geconfronteerd wordt met die gevoelens. Vaak juist wanneer alles goed lijkt te gaan.

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in je lijf. Dat kan invloed hebben op je gevoel en zich uiten in sombere gevoelens, angst of (extreme) bezorgdheid om de baby in je buik.

Als je de bevalling achter de rug hebt, ben je ineens moeder. Dat zorgt voor de nodige chaos in je leven. De verzorging van je baby, weinig slaap, weinig tijd voor jezelf en dan komt er ook die tijd dat je weer aan het werk gaat.

De eerste paar jaar met jonge kinderen zijn tropenjaren. Als ouders moet je sterk in je schoenen staan. In contact blijven met elkaar en naast ouder ook nog partner en geliefde zijn.

Je gezin draait op volle toeren met werk, sociale activiteiten, sport, zwemles van de kinderen, spelen bij vriendjes……. Het komt aan op planning, prioriteiten stellen en keuzes maken. Een hele kunst om alle ballen in de lucht te houden. Wat doe je als je er één valt? Pak je die bal moeiteloos op? Of laat je ‘m liggen en besluit je een balletje minder op te gooien? Doorrijden in de sneltrein of tijd om aan de handrem te trekken?

Als coach help ik je de regie weer in handen te krijgen. Achter het stuur kruipen in plaats van achterin de bus te wachten op wat komen gaat. Bel of mail me voor een gratis kennismakingsgesprek. Je kunt ook een berichtje sturen via het contactformulier.