over mij


Mijn naam is Patricia de Hoop. Getrouwd en moeder van twee superleuke kinderen. Ik werk als vrouwencoach, (personal) trainer en Access Bars® Practitioner.

Ik heb dit jaar een opleiding tot jongerencoach afgerond. Ik geef regelmatig workshops en gastlessen op MBO opleidingen en daar signaleer ik dat er niet altijd voldoende tijd en ruimte is voor leerlingen om hun verhaal te doen. Ik ga graag met deze leerlingen in gesprek.

Ruim negen jaar werkte ik met veel plezier als communicatie-adviseur voor diverse opdrachtgevers in het land. Nadat ik moeder werd, veranderde mijn leven ingrijpend. Die roze wolk waar iedereen het over had, heb ik nooit gezien. Mijn wolk was donkergrijs en soms zelfs zwart. Deze ervaring leerde me dat er nog veel te doen is op het vlak van voorlichting, ondersteuning en hulpverlening voor (kersverse) moeders.

In mijn praktijk coach ik vrouwen. Vrouwen die uit balans zijn door zwangerschap, moederschap of de overgang. Vrouwen die op zoek zijn naar zingeving (‘is dit het nou?’) of vrouwen die niet lekker in hun vel zitten omdat het privé of op het werk niet lekker loopt. Iedereen is welkom, ieder met een eigen vraagstuk. Neem contact op voor een afspraak via het contactformulier of bel 06-10 80 27 02 voor een eerste kennismaking.

Ik heb de opleiding Academisch Coach Counsellor gevolgd aan de Academie voor Counselling & Coaching (ACC) en gelijktijdig ben ik mijn vrouwencoachpraktijk gestart. Ik heb een specialisatiejaar gevolgd aan de ACC waarin ik me verder ontwikkeld heb tot Vrouwencoach. Daarnaast heb ik een NLP practitioner diploma en heb ik diverse aanvullende modules gevolgd waaronder provocatief coachen. In juni 2015 heb ik mijn opleiding Vitaliteitscoach – Personal Trainer Pro (Chivo) afgerond.

Op LinkedIn kun je meer vinden over mijn opleidingen en werkervaring.